guide Razviti teritorijalne kooperacije kako bi se favoriziralo obrazovanje i profesionalna obuka u ruralnoj sredini

14Oct - by Olivier Gineste - 0 - In final productions

Ovaj dokument « Inicirati teritorijalne kooperacije koje favoriziraju obrazovanje, profesionalnu obuku u ruralnoj sredini » je rezultat europskog projekta koji se zove Inno’VET.
Uspostavljen u sklopu Erasmus +, Inno’VET je rođen iz zajedničke volje partnerskih organizacija da se posvete obuci mladih i odraslih osoba koje žive ili koje žele živjeti u ruralnoj sredini i pridonijeti atraktivnosti i razvoju ruralnih teritorija.
Teritorije nastavljaju da se nose sa efektima ekonomske globalizacije. U isto vrijeme, oni se transformiraju pod efektom istovremeno društvenih, digitalnih, okološnih promjena, koje često ustvari predstavljaju nove mogućnosti. Cilj je obezbjediti u isto vrijeme svim aktivima da mogu odgovoriti na potržnju kompetencija produktivnog lokalnog aparata, ali isto tako da razviju nove kompetenccije koje su sklone da favoriziraju transformaciju i kompetitivnost firmi. U ovom novom kontekstu, cilj za obrazovne sisteme i profesionalnu obuku je da dobiju u uspješnosti i spretnosti.0Bosnie_Développer des coopérations territoriales_Sept 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *